Blog party: met deze vijf marketingblogs ben je helemaal mee

BLOGBERICHT -JILL LAIGNEIL - 31 JULI 2023

Digitale marketing is overal, dus ook blogs daarover. Voor wie ertegen opziet op zoek te gaan in dat reusachtige aanbod, of gewoon snel en overzichtelijk wat kwalitatief digitaal leesvoer wenst: vijf boeiende blogs over marketing op een rijtje!

 1. Instapage 

Instapage is een autoriteit als het over (gepersonaliseerde) landingspagina’s gaat. Hun Marketing Method-blog gaat echter breder dan dat en behandelt naast design en optimalisatie van landingspagina’s ook bijvoorbeeld advertentiestrategie, A/B-tests en de verbetering van de conversion rate. Trends in onlinemarketing? Best practises? Je vindt het allemaal in de Marketing Method-blog van Instapage.

2. John Doherty

John Doherty is niet van de minsten: als ondernemer richtte hij een bedrijf op gespecialiseerd in content editing en een bedrijf dat de business in contact brengt met marketing agencies. Daarnaast is hij een veelgevraagd consultant en marketeer. In zijn blogs brengt hij de beste content rond marketing samen, aangevuld met diepgaande casestudies rond content marketing.

3. The Content Strategist

Content, content, content: dat is waar het bij Contently om draait. De blogs die deze specialist op hun kanaal The Content Strategist schrijft, draaien dan ook specifiek rond contentmarketing, -strategie en -creatie, waarbij ze zowel willen inspireren als informeren.
Daarnaast hebben de auteurs aandacht voor emerging technologies en trends als artificiële intelligentie en voice search. Zelf noemt Contently zijn blog antigif voor al het marketinglawaai.

4. Seth’s Blog

Seth Godin is in marketingmiddens een goeroe: niet alleen heeft hij verschillende bestsellers op zijn naam, hij is ook bekend als ondernemer en geldt als marketingexpert bij uitstek. Die expertise giet hij in blogs die wereldwijd in hun genre tot de meest populaire behoren. Zijn blogs zijn kernachtig en snackable, en behandelen – vanuit een marketing point of view – thema’s als creativiteit, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en business.

5. HubSpot

HubSpot, een van de bekendste producenten van software voor inbound marketing, sales en klantenservice, heeft ook een eigen en universeel geprezen blog. De marketing- en salesblogs zijn data-driven en variëren van casestudies over templates tot tips en experts aan het woord. Maar ook onderwerpen als ‘hoe schrijf ik een goede memo’ of ‘succesvol projectmanagement’ komen aan bod. Your number-one source for education and inspiration, noemt HubSpot zijn blog, en dat is niet gelogen!

Laat je de marketingexpertise liever aan ons over? Neem dan contact op met copine Jill via jill@studiocopain.be en ontdek wat wij voor jouw marketing kunnen betekenen.

creatieve mediadiensten – creatieve marketingconcepten – mediaplanning en strategie – offline mediaplanning creatieve mediadiensten – creatieve marketingconcepten – mediaplanning en strategie – offline mediaplanning
productie van online foto en videoconcept en campagnes – contentcreatie – growth marketing & growth hacking productie van online foto en videoconcept en campagnes – contentcreatie – growth marketing & growth hacking
social media marketing – e-mailmarketing en automatisation flows – digital advertising social media marketing – e-mailmarketing en automatisation flows – digital advertising