Rijvers Festival

Klant

Rijvers Festival

Onze skills

SOCIAL MEDIA MARKETING | TIKTOK | PERS & PR I GROWTH HACKING

Rijvers Festival Digital en sociale media marketing Studio Copain
Copyright foto: Rijvers Festival

Het snelst groeiende festival van Vlaanderen? Dat is Rijvers Festival!

Nog geen vijf edities na hun opstart trokken ze maar liefst 35.000 bezoekers. Dat kan tellen! Toen ze ons vroegen om hun festival nog wat meer magie te geven, twijfelden we dan ook geen seconde. Want een offline festival in een online wereld zetten, dat klonk bij onze Copains als muziek in de oren! Ga je mee backstage?  

Voorjaar 2022. De festivalzomer is in volle voorbereiding. Na twee jaar binnen zitten, is het voor organisatoren hét moment om nog eens groots uit te pakken. En dat beseffen ze ook bij Rijvers Festival. “We voelden dat we dit jaar de TikTok-trein niet mochten missen, en dus klopten we aan bij Studio Copain”, vertelt Tom Muys, een van de organisatoren van het festival. “Samen met influencer Ender Scholtens trokken we de baan op met een heuse karaoke booth, en brachten we Vlaanderen aan het zingen.” Met succes, want hun TikTok-kanaal boomde meteen en was de voorbode van de eerste TikTok-stage van ons land, say what? 

Voor de camera 

Maar een festival zou natuurlijk geen festival zijn zonder de nodige persaandacht! En dus trok Studio Copain voor én tijdens het festival de weide op. Copain Floris werd het gezicht van Rijvers Festival en kroop in zijn rol als woordvoerder en persverantwoordelijke.

Sociale mediacampagne Rijvers Festival I Studio Copain
Copyright foto: Rijvers Festival

"Dankzij hun ervaring in de media, stuurden ze ook het mediateam ter plaatse aan. Van de fotograaf tot de videograaf en content creator, het werd allemaal zonder veel gedoe voor ons geregeld"

Tom Muys

Copyright foto: Rijvers Festival

Een echte copain 

De karaokebooth was dan misschien het begin, het verhaal voor Rijvers Festival is nog lang niet uitgeschreven. Na een geslaagde samenwerking in 2022 (jawel, 35% aantal bezoekers is niet min) gaan we dit jaar nog een stapje verder met nog meer digitale content en mediacoördinatie op de weide. Voor Tom Muys zit de vibe dan ook gewoon goed. “Je hebt hier meer het gevoel dat je samenwerkt met vrienden dan met een agency. Ik heb niet het gevoel dat we zakenpartners zijn (lacht). Het is een toffe, dynamische bende, een echte copain dus, om het in hun woorden te zeggen”, besluit Tom.

Rijvers Festival digital marketing Studio Copain
Copyright foto: Rijvers Festival
creatieve mediadiensten – creatieve marketingconcepten – mediaplanning en strategie – offline mediaplanning creatieve mediadiensten – creatieve marketingconcepten – mediaplanning en strategie – offline mediaplanning
productie van online foto en videoconcept en campagnes – contentcreatie – growth marketing & growth hacking productie van online foto en videoconcept en campagnes – contentcreatie – growth marketing & growth hacking
social media marketing – e-mailmarketing en automatisation flows – digital advertising social media marketing – e-mailmarketing en automatisation flows – digital advertising